23948sdkhjf

Obos Sverige bygger 1100 bostäder

Obos Sverige, med bland annat Myresjöhus och Smålandsvillan, meddelar att man de senaste månaderna förvärvat mark för att utveckla cirka 1100 bostäder till ett beräknat värde om drygt 3,5 miljarder kronor.
I markförvärven ingår bland annat ett nyligen tecknat avtal med HSB gällande en större markaffär där Obos Sverige förvärvar mark på flera orter i Mellansverige. Marby vid Bråviken i Norrköping och Knivsta norr om Stockholm är exempel på orter där nya områden med bostäder kommer att växa fram i Obos regi.

– Sverige är i stort behov av bostäder. I arbetet med att lösa bostadsbristen på kort och lång sikt krävs att vi stora aktörer i byggbranschen tar vårt ansvar. För oss i Obos Sverige är markförvärv en viktig del i vår strategi för att effektivt kunna leverera bostäder där människor vill bo och leva och därmed aktivt delta i den svenska samhällsutvecklingen”, säger Joakim Henriksson, VD för Obos Sverige AB.

Obos Sverige bedriver projektutveckling i syfte att förädla mark till levande områden runt om i Sverige. Genom sina varumärken Myresjöhus, SmålandsVillan och Obos Bostad erbjuder bolaget olika typer av boende såsom villor, radhus och lägenheter under olika upplåtelseformer. En växande del inom koncernen är satsningen på kommersiella fastigheter och samhällsbyggnader där exempelvis äldreboende, LSS-boende och förskolor ingår.

På den svenska marknaden har man inom koncernen levererat småhus sedan Myresjöhus start 1927. Bolaget bedriver även projektutveckling som ett eget affärsområde för att tydligt markera bolagets satsning av byggande i form av större projekt. I Norge har Obos levererat projekt med flerfamiljshus och kommersiella byggnader sedan starten 1929. Ett av koncernens främsta projekt är förvandlingen av Fornebu flygplats till bostadsområdet Fornebulandet strax utanför Oslos stadskärna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078