23948sdkhjf

Unika brittiska trähus i NTT

NTT och Woodnet.se har tidigare uppmärksammat att Storbritannien satsar på stora trähus, både i bostadsbyggande och för kommersiella byggnader. Nu har vi varit på turné i England och tagit med oss nyheter hem, samtidigt som vi ligger lite efter med nyhetsflödet. Vi beklagar uppehållet, men nu tar vi igen den förseningen!
De trähus vi tittar på denna gång ligger i Midlands. I Nottingham pågår fortfarande bygget av världens första klimatneutrala kemilaboratorium. Det är läkemedelsföretaget Glaxosmithkline, GSK, som finansierat det unika bygge som nu står i universitetsområdet i centrala Nottingham. Byggnaden är alltså inte riktigt klar ännu, men har redan en dramatisk historia. Läs mer i nästa utgåva av NTT, som kommer ut den 15 april.

I närbelägna Grantham, mest känt som Margaret Thatchers födelsestad, har Woodland trust, en stor miljöorganisation i Storbritannien, byggt ett vackert högkvarter i stål och CLT. Samma byggare, B & K Structures, som för laboratoriet men med mer stål i denna något äldre byggnad. Woodland trust flyttade in i sitt högkvarter 2010. Mer även om denna anmärkningsvärda byggnad i nästa NTT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093