23948sdkhjf

Ny chef vid Södra Wood

Jörgen Lindquist, CFO i Södra, tar över som tillförordnad chef för affärsområdet Södra Wood efter Håkan Svensson, som varit chef för affärsområdet sedan februari 2013.
Södra Wood har haft en svag lönsamhet under en längre tid och det förändringsarbete som pågått under de senaste åren har inte gett tillräcklig effekt. Nu byter man alltså chef, men i övrigt är det tills vidare ”business as usual” vid företagets enheter, säger kommunikationsdirektören i Södra, Annica Gerentz.

– Trots ett intensivt arbete med många stora och viktiga förändringar de senaste åren har vi inte nått den lönsamhet och strategiska position som förväntas av Södra Wood. Därför är det naturligt att vi nu söker ett nytt ledarskap som kan utveckla verksamheten framåt, säger vd och koncernchef Lars Idermark i ett pressmeddelande.

Södrachefen konstaterar att Håkan Svensson har haft många olika roller inom Södra sedan 2005.

– Håkan Svensson har gjort förtjänstfulla insatser för koncernen och kommer nu stå till mitt förfogande, säger Lars Idermark.

Jörgen Lindquist är CFO i Södra sedan september 2015 och kom då närmast från en roll som CFO och tillförordnad vd för industridivisionen Swedspan (som ingår i Ikea-gruppen). Jörgen Lindquist tillträder omedelbart och kommer att vara tillförordnad affärsområdeschef vid sidan av rollen som CFO. Rekrytering av ny chef för SödraWood har inletts.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063