23948sdkhjf

Bygg&järn utvecklas starkt

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 15,8 procent i februari.
Organisationen skriver i ett pressmeddelande att försäljningen i byggmaterialhandeln ökade kraftigt under februari 2016.
Branschen behåller den positiva tillväxttrenden från 2015.

Mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade försäljningen med 15,8 procent i februari, vilket medför en ackumulerad försäljningstillväxt om 10,5 procent för årets två första månader.
– Det är full fart i Byggmaterialhandeln. Många trodde nog att sänkningen av ROT-avdraget skulle innebära en vis nerkylning av branschen, särskilt de första månaderna av året. Men det har blivit tvärtom, berättar Ulf S. Gustafsson”, vd för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna i pressmeddelandet.

Han förklarar att januari och februari är de månader då branschen har sämst omsättning, och att en ökning med nära 16 procent är en mycket stark siffra.
– Det är framförallt till ROT-marknaden vi levererar (Renovering – Ombyggnad – Tillbyggnad) men det är klart att vi också drar viss nytta av den ökade nyproduktionen av småhus och lägenheter, menar Ulf S. Gustafsson, och tillägger att branschen är inne i en högkonjunktur vilket gör att eventuella effekter av det sänkta ROT-avdraget kommer att märkas tidigast efter ett halvår.
– Men jag blir inte förvånad om en negativ effekt helt uteblir, säger han till sist.

Dagmar Forne
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078