23948sdkhjf

Ny chef på Svenskt Trä

Björn Källander tillträder vid årsskiftet som ny chef för standardisering och forskning på Svenskt Trä.
Björn Källander ska driva och koordinera det trärelaterade standardiserings- och FoU-arbetet på Svenskt Trä. Hans uppgift blir bland annat att förbättra kommunikationen mellan träindustrin och den akademiska forskningen, men även mellan träindustrin och standardiseringsorganen.

– Jag hoppas på att kunna fungera som en bro mellan två olika världar. Det blir min uppgift att lyfta fram träindustrins forskningsbehov till den akademiska världen och bidra till att underlätta för träindustrin att tillämpa resultaten, menar Björn Källander i ett pressmeddelande.

Björn Källander kommer senast från Stora Enso Timber där han arbetade som projektledare inom forskning och utveckling. Han har tidigare arbetat på bland annat SP, Stora Research och AssiDomän.

En annan viktig del i Björn Källanders nya tjänst på Svenskt Trä innebär att driva träindustrins standardiseringsarbete.

– Träindustrin är en sektor som har ett stort behov av internationella standarder. Vi behöver bli både mer proaktiva och offensiva. I och med internationaliseringen har de gemensamma frågorna har blivit fler och hela industrin tjänar på bra standarder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078