23948sdkhjf

Stora Enso tror på trä

Nytt byggsystem och investeringar i sågverk och CLT-fabriker var några av punkterna vid Stora Ensos pressträff vid sågverket i Ala. Där framhöll koncernchefen Karl-Henrik Sundström att träprodukterna är mycket viktiga för Stora Enso, med en hög avkastning på investerat kapital.
Stora Enso är världens största tillverkare av CLT, korslimmat trä, en ställning som kan stärkas ytterligare om man beslutar att bygga en produktionsenhet även i Gruvön, i så fall företagets första i Sverige. Beslut kommer "ungefär i mitten" av första kvartalet 2017, enligt Karl-Henrik Sundström.

Vid pressträffen i Ala beskrevs även investeringen i detta sågverk, som nu får en ny biopanna och en egen produktion av pellets både för eget bruk och för försäljning. Projektet har gått bra och ligger klart före tidsplanen.

Karl-Henrik Sundström och Jari Suominen, chef för koncernens trädivision Wood Products, berättade även om en framgångsrikt genomförd investering vid Stora Ensos sågverk i polska Murów, som utökat årskapaciteten från 70 000 ton till 400 000 ton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062