23948sdkhjf

SCA investerar 50 miljoner i Tunadal

SCA Timber investerar 50 miljoner kronor i sitt hyvleri i Tunadal, Sundsvall. Investeringen gör att hyvleriet kan öka produktiviteten och ger förutsättningar för fortsatt produktutveckling.
– Vi investerar i ett nytt intag för råvara, ny klyvlinje och ny paketeringslinje, säger Markus Henningsson , chef för SCA Timber Supply Skandinavien. Investeringen ger oss möjlighet att ta bort flaskhalsar och därmed öka produktiviteten, samtidigt som ny teknik leder till att vi kan skapa fler produktinnovationer. Det ligger helt i linje med vår strategiska inriktning.

En huvudprodukt för hyvleriet kommer att vara ytterpanel gjord av norrländsk råvara. Det är en produkt där det finns en stark efterfrågan hos de skandinaviska kunderna.

– Vår ambition är att vara marknadsledande inom ytterpanel. Tack vare denna investering och de investeringar som nyligen har genomförts vid Tunadals sågverk, kommer vi att kunna höja innovationstakten, fortsätter Markus Henningsson.

Parallellt med investeringen lanseras också SCA Timbers mervärdeskoncept SmartTimber mot byggvaruhandeln i Skandinavien. Konceptet innebär nya och innovativa produkter och tjänster för framför allt de professionella byggvarukunderna.

Exempel på en produkt utvecklad inom konceptet är kärnfurutrall, som med garanterad andel kärnved om minst 99 procent har ett naturligt skydd mot röta. Ett annat exempel är ytterpanel med dold infästning som ger en snyggare fasad och längre hållbarhet. Vidare satsar SCA Timber också på förbättrad service som till exempel utökad produktinformation, utbildning och säljstöd för butik.

Byggvaruhandeln är en viktig marknad för oss. Genom innovation och produktutveckling vill vi göra det lättare för våra byggvarukunder att använda trä som material, avslutar Markus Henningsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406