23948sdkhjf

Bygghandeln backade

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser minskade med 1,2 procent i december.
Byggmaterialhandelns försäljningstillväxt har sjunkit så sakteliga under året då branschen inte längre har kunnat mäta sig mot föregående års raketmånader. Kombinationen av sänkt Rot-avdrag och införandet av amorteringskrav under ett och samma år hade en avkylande effekt på försäljningen. Ett positivt inslag för branschens försäljning 2016 var nybyggnationen av bostäder, som närmade sig rekordnivåer. Den enormt starka nybyggnationen räddade bygghandeln från ett svagare helårsresultat, menar branschorganisationen. Helårsförsäljningen år 2016 landade på en ökningstakt om 4,4 procent (jämfört med helåret 2015).
Under 2016 har branschen sett dramatiska siffror om nedgången av Rot-tjänster. Antalet företag som utför ROT-arbeten har minskat med 6 000 stycken. Antalet köpare av Rot-tjänster har minskat med 180 000 personer och utbetalt avdrag har minskat från 19,7 miljarder till 11,2.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062