23948sdkhjf

Derome får framgång med NCC

När SKL genomförde sin stora bostadsupphandling för flerbostadshus gick NCC, med Derome som underleverantör, ut som ett av de fyra vinnande anbuden. Det innebär att Derome nu har möjlighet att leverera flerbostadshus i trä till kommuner runt om i hela landet.
– Det känns fantastiskt att få den här möjligheten i samarbete med NCC. Det innebär att vi med hjälp av vårt nyaste varumärke Derome Plusshus kan ta oss an en helt ny marknad och det tror vi kommer utveckla oss mycket, säger Frank Beno, divisionschef för Derome Plusshus.

För första gången har SKL genomfört en nationell upphandling för permanenta flerbostadshus där kommunerna enkelt ska kunna göra avrop från ramavtalet och därigenom snabbt kunna få nya bostäder på plats.

NCC och Deromes vinnande förslag har arbetats fram tillsammans med Arkkas Arkitekter och utgörs av byggklossar, volymer, i olika storlek och karaktär. Dessa sätts samman för att skapa flerbostadshus med ettor, tvåor, treor och fyror. Typhusen ingår i den nyskapade serien ”Växa!”.

Derome framhåller Växa-husen som kostnadseffektiva och med stor flexibilitet för att möjliggöra lokala anpassningar både invändigt och utvändigt där det behövs.

SKL:s bostadsupphandling avser flerbostadshus med från två till fyra våningar över hela Sverige.

Derome Plusshus nya fabrik i Värö, utanför Varberg, förväntas leverera de första husvolymerna under 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063