23948sdkhjf

OrganoWood satsar internationellt

OrganoWood tillverkar och marknadsför miljöklassat, hållbart modifierat virke och träskydds-produkter. För att öka försäljningen och tillgängligheten på den finska marknaden har OrganoWood ingått ett distributionsavtal gällande försäljning, distribution och marknadsföring modifierat trä i Finland.
Samarbetspartner i Finland blir Åbobaserade Sarokas Oy, ett av Finlands största privatägda byggvaruhus.

OrganoWood har växt i Finland och 2016 blev ett rekordår för företaget i vårt östra grannland. Det är för att kunna växa ytterligare och klara servicefrågor har företaget ingått avtalet med Sarokas som länge varit OrganoWoods största kund i Finland. Sarokas har distribution i hela Finland. Avtalet innebär att Sarokas kommer att lagerhålla hela OrganoWood:s sortiment, vilket även innebär att ledtider för leverans till slutkunder kommer förkortas.

Sedan 2012 har OrganoWood-modifierat trä tillverkats och marknadsförts i Sverige. På den finska marknaden har produkterna funnits tillgängliga sedan 2014. Det modifierade virket, som finns som altan och panelvirke, har ett flam- och rötskydd och vattenavvisande egenskaper. 2014 vann OrganoWood-modifierat trä Nordbyggs guldmedalj för "årets hetaste byggmaterial" och företagets träskyddssystem var de första träskyddsprodukterna i Sverige att tilldelas Svenska Naturskyddsföreningens miljömärkning "Bra Miljöval".

– Det blir en intressant resa vi kommer att göra tillsammans med Sarokas i Finland, säger Jens Hamlin, VD OrganoWood.

OrganoWood har även ingått ett försäljnings- och distributionsavtal med Osmo Nederland B.V. för Beneluxländerna (Holland, Belgien och Luxemburg). Avtalet gäller för Osmo Nederland B.V att sälja och distribuera OrganoWood:s träskyddsprodukter för ytbehandling av trä.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11