23948sdkhjf

Derome utnämnt till superföretag

Veckans Affärer och Bisnode har med träföretaget på sin prestigelista

Tillsammans med sina drygt tusen medarbetare kan Derome Byggvaror & Träteknik titulera sig som ett av Sveriges Superföretag 2017. Sedan årsskiftet har Derome öppnat 15 nya anläggningar i en helt ny geografisk region och kommer snart att öppna Sydsveriges största lager för bygg- och järnvaror i Landskrona.

Utnämningen kommer från tidningen Veckans Affärer som tillsammans med informationsföretaget Bisnode listar Sveriges Superföretag 2017. I år återfinns Derome Byggvaror & Träteknik för fjärde året i rad på listan. Det här året som nionde största företag.

För att komma med på listan krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. I snitt är det någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven.

När avtal skrevs i maj om att förvärva bygghandelskedjan Bygg-Aktiv AB (Bygga) tog Derome Byggvaror & Träteknik första steget in på den sydsvenska bygghandelsmarknaden. Bygga hade vid förvärvet 12 anläggningar i Skåne, Blekinge och södra Småland och sedan tillträdet har arbete pågått med att omvandla anläggningarna till Deromestandard. Vid samma tid förvärvades även industrihandelsbolaget IMAB i Halmstad och Helsingborg, vilket blev startskottet för Deromes satsning på Järnvaror.

Utöver förvärv av tolv bygghandelsanläggningar i Sydsverige, två industrihandlare och en lagerlokal stor som tre fotbollsplaner i Landskrona (fd Pilkingtonfabriken) så har Derome Byggvaror & Träteknik även öppnat nya anläggningar i Vårgårda och Lund samt håller i skrivande stund på att planera för måndagens öppning av en fullskalig järnhandel i Alingsås. Inom kort öppnas även anläggningar i Malmö och på Hisingen i Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063