23948sdkhjf

Husqvarna lånar miljard för nästa generations motorsåg

Husqvarna AB tecknar avtal om lån på 1 miljard kronor med Nordiska investeringsbanken för forskning och utveckling av motorsågar.
Det sjuåriga låneavtalet på 1 miljard kronor ska under perioden 2017-2019 investeras i forskning och utveckling av bland annat batteridriven utrustning för skogs- och trädgårdsskötsel och nästa generations motorsågar, enligt ett pressmeddelande från Nordiska investeringsbanken.

Husqvarna räknar med att de batteridrivna alternativen på sikt kommer att ta marknadsandelar från den bensindrivna sågen och att det främst målet handlar om att uppnå lägre bullernivåer och mindre utsläpp med de batteridrivna alternativen.

Bolaget arbetar också med att utveckla ett molnbaserat datainsamlingssystem för park- och trädgårdsarbetare, det gör man för att tillvarata möjligheterna med snabbt växande befolkningar i storstäderna runtom i världen.

Forskningen kommer huvudsakligen att bedrivas på bolagets forsknings- och utvecklingscenter i Jönköping tillsammans med högskolor och privata aktörer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.25