23948sdkhjf

Nordiska sågverk investerar

Nya affärer för Renholmen

Under november och december har Renholmen gjort klart med fem nya affärer i Norge, Finland och Sverige.

Till Hedlunds Timber i Dalarna kommer Renholmen att leverera och driftsätta en ny råsortering som ska ersätta den befintliga som Renholmen driftsatte på 1970-talet. Leveransen utgörs av ny inmatning till råsorteringen, trimmer och en ny fackdel med 40 fack.

Under senhösten 2018 kommer Renholmen även att leverera en paketläggare till det familjeägda sågverket JPJ Wood i finska Juupajoki. Paketläggaren är bland annat utrustad med Renholmens nyutvecklade pakethiss för optimalt snabba paketbytestider, vilket kommer att bidra till ökad kapacitet.

Under sommaren 2018 kommer ett nytt intag till justerverket att levereras av Renholmen till Norges största sågverk Moelven Våler. I leveransen ingår en By Pass-elevator som gör det möjligt att köra grövre dimensioner utan att använda elevator, vilket skonar virket.

Under 2018 kommer Renholmen dessutom att bygga om paketläggaren hos Kirkenaer bruk i Norge. Man kommer också att genomföra uppgraderingar och ombyggnationer av ströläggaren på Höglunds såg & hyvleri i Anundsjö.

För att möta efterfrågan och samtidigt underlätta vidare utveckling har Renholmen under året anställt fyra nya medarbetare.

– Vi växer och har anställt nya krafter inom främst automation, service och mekanik, säger Bernt-Ove Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094