23948sdkhjf

Träbyggande på Trä & Teknik

Moelven vill träffa byggare i Göteborg

I höst planerar Moelven Töreboda att för första gången ställa ut på Trä & Teknik i Göteborg. Tidigare har företaget medverkat som besökare.

– Vi tycker att det här är en bra och intressant mässa som behöver ett större inslag av oss som faktiskt bygger och använder maskinerna och produkterna som visas. Alla har förstått att vi måste bygga mer med trä, nu vill vi berätta hur man gör, säger Johan Åhlén, vd på Moelven Töreboda.

I första hand vill företaget träffa föreskrivande led, exempelvis arkitekter, men även byggherrar och fastighetsutvecklare. Alla som funderar på att bygga ett nytt hus.

– Vi söker nya kontakter i Göteborgsregionen, som tyvärr ligger lite efter med att bygga trähus.

På Trä & Teknik presenterar Moelven sitt byggsystem Trä8, som inte minst fungerar bra i hybridlösningar, det vill säga byggnader där olika material kombineras.
− Vi vill alltid bygga så effektivt och med så liten påverkan på planeten som möjligt, men ibland är faktiskt det bästa att blanda trä med andra material, säger han. Det kan till exempel handla om att tillföra tyngd i ett högt trähus genom att bygga ett trapphus i betong, för att få ett så bra totalresultat som möjligt.

På mässans presenteras också Mjöstornet i Norge, byggt med systemet Trä8 av systerföretaget Moelven Limtre AS. En stor artikel om detta projekt kommer i nr. 3 av NTT.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141