23948sdkhjf

”Äganderätten är en grundläggande del i en liberal demokrati”

Debatt: Catarina Kärkkäinen, ordförande i Fria Moderata Studentförbundet, bemöter ESO-rapporten om miljömålet Levande skogar på uppdrag av ESO
Skog Supply har intervjuat miljökonsulten Magnus Nilsson som skrivit ESO-rapporten Levande skogar.

Catarina Kärkkäinen, ordförande i Fria Moderata Studentförbundet, har läst både artikeln och rapporten. Hon är inte imponerad.

– Förslaget om fonden som ska finansiera avsättningarna är särskilt bekymmersamt. Inte nog med att den hårdare tillämpningen av artskyddsförordningen redan har inneburit att väldigt många skogsägare får se sin mark konfiskerad. För att det ska vara samhällsekonomiskt effektivt ska markägarna själva tvingas betala för de statliga konfiskationerna. Det verkar inte finnas någon gräns för vilken last Sveriges hårt reglerade och beskattade företagare ska dra, säger Catarina Kärkkäinen till Skog Supply.

Hon menar att äganderätten är en grundläggande del i en liberal demokrati och att om staten vill se större avsättningar än de som redan görs helt frivilligt får den betala en ersättning som gör det värt det för skogsägarna.

– Frihet under ansvar i kombination med ekonomiska incitament borde vara vägledande i skogspolitiken, säger Catarina Kärkkäinen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094