23948sdkhjf

Bergs Timber ökar kraftigt

Omsättningen hos Bergs Timber ökar
Det går bra för Bergs Timber. Kvartalsrapporten för perioden 1 juni till 31 augusti i år visar en omsättningen på 838 miljoner kronor jämfört med fjolårets 334 miljoner kronor.

Rörelseresultatet ökar också i jämförelse med förra årets siffror. Då uppgick det till 11 miljoner kronor jämfört med årets siffror på 68 miljoner.

Även kassaflödet ökade. Förra året var det 86 miljoner kronor, medan det i år har stigit till 124 miljoner kronor.

Förvärvet av Norviks verksamheter i Baltikum och Storbritannien slutfördes i maj och ingår i rapporten.

– Under det fjärde kvartalet har vi påbörjat integrationen av de förvärvade bolagen i Baltikum och Storbritannien. Vi har beslutat oss för en decentraliserad organisationsstruktur där de fem dotterbolagen (Vika Wood, Byko-Lat, Bergs Timber Production, Laesti och CWL) kommer att fortsätta med lokala företagsledningar och resultatansvar. Inom de områden där vi kan se tydliga synergier kommer bolagen att samarbeta. Vi har identifierat ett antal intressanta möjligheter som vi kommer att jobba vidare med under hösten, säger Peter Nilsson, vd på Bergs Timber i ett skriftligt uttalande.

Bergs Timber uppnådde under delårsperioden 1 september 2017 – 31 augusti 2018 en omsättning på 2 038 miljoner kronor. Motsvarande siffa för förra året var 1 243 miljoner kronor, vilket innebär en ökning med 64 procent.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078