23948sdkhjf

Forskningsprogram mellan industriaktörer och akademi

Programmets vision är att skapa digitala lösningar för en hållbar och effektiv skoglig bioekonomi
Branschorganisationen Skogsindustrierna är värdorganisation för Mistra Digital Forest. Det är ett forskningsprogram som kommer att fokusera på digitalisering av hela den skogliga värdekedjan.

Det finansieras via Mistras utlysning Bioekonomi och skogsbruk. Programmets vision är att skapa digitala lösningar för en hållbar och effektiv skoglig bioekonomi.

– Vi ser fram emot att starta det här starka forskningsprogrammet tillsammans med industriaktörer och akademi. Programmet kommer att bidra till ett viktigt språng i digitaliseringen av skogsbruk och skogsindustri. Det ökar branschens konkurrenskraft och är ett viktigt steg i omställningen till en hållbar cirkulär bioekonomi, säger Torgny Persson, forsknings- och innovationsdirektör på Skogsindustrierna i ett pressmeddelande.

Programmet leds av Skogsindustrierna och konsortiet består av BillerudKorsnäs, Holmen, SCA, Stora Enso, Sveaskog, Södra, Statens Lantbruksuniversitet (SLU), IVL Svenska Miljöinstitutet, Skogforsk, Umeå universitet samt Kungliga tekniska högskolan (KTH).


FAKTA
Skogsindustrierna
Skogsindustrierna företräder företag inom massa-, pappers- och den trämekaniska industrin. I verksamheten ingår Svenskt Trä och sekretariatet för BioInnovation.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079