23948sdkhjf

Setra ökar resultat

Nysatsade under 2018

Setra redovisar för 2018 ett rörelseresultat betydligt bättre resultat än året innan. Nettoomsättningen uppgick till 4 480 miljoner kronor.

– Vi redovisar ett rörelseresultat för 2018, justerat för engångsposter, på 355 miljoner kronor, vilket är 176 miljoner bättre än föregående år, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef i Setra..

Hannele Arvonen noterar att de goda marknadsförhållandena från 2017 fortsatte under 2018, även om konsumtionen mattades av under årets sista månader, framförallt i Kina och på de nordafrikanska marknaderna.

– Framöver ser vi en fortsatt god efterfrågan hos våra kunder i Europa och en återhämtning primärt i Kina och Egypten

Setra påbörjade under kvartal fyra 2018 att såga det brandskadade timret vid sågverket i Färila, och inledningsvis är resultatet av god kvalitet.

Tillverkning av komponenter till dörrar och fönster i Långshyttan påbörjades i slutet av 2018, något som uppmärksammas i ett reportage i nr. 1 av NTT som kommer ut inom kort. De strategiska investeringarna i KL-trä i Långshyttan och nytt justerverk med integrerad hyvel i Hasselfors beräknas vara igång under 2020. Arbetet med förstudie avseende tillverkning av pyrolysolja i anslutning till sågverket i Kastet pågår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.159