23948sdkhjf

Ökar samarbeten inför möbelmässan

Svenskt Trä vill visa nyskapande furumöbler

Inför Stockholm Furniture & Light Fair väljer Svenskt Trä att utöka sina designsamarbeten med både etablerade designers och studenter. Möjligheten att formge exklusiva designmöbler på ett hållbart sätt är målet för många designers idag, vilket gör att intresset för hållbara material, såsom furu ökar.

För att visa potential hos furu har Svenskt Trä inför Stockholm Furniture & Light Fair valt att inleda samarbeten med bland annat designern Lisa Hilland och sistaårsstudenter på Malmstensskolans designprogram.

– Vi vill visa vilket nyskapande material furu är och möta den nyfikenhet som vi märker av från både formgivare och inredningsarkitekter. Det finns ett stort behov av att få mer kunskap om materialet. För oss är det också intressant att se hur kreatörer med olika erfarenhet kan formge exklusiva möbler av furu med helt nya uttryck. Med de kontakter och den information vi har tillgång till kan vi bidra med både rådgivning och inspiration, säger Björn Nordin på branschorganisationen Svenskt Trä.

På Stockholm Furniture & Light Fair presenterar Lisa Hilland det nya varumärket Mylhta som innehåller flera möbler tillverkade i furu. Bland annat har hon arbetat med sotad furu. Hon har även formgett bord och stolar med ett fanerat mönster i furu som på ett nyskapande sätt visar furuns årsringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093