23948sdkhjf

Mattias Goldmann ny chef på Sweco

"Gedigen erfarenhet av hållbarhet"

Mattias Goldmann tillträder som hållbarhetschef på Sweco och blir en del av Sweco Sveriges ledningsgrupp.

Mattias Goldmann kommer närmast från rollen som vd på tankesmedjan Fores.

Han har stor erfarenhet av hållbarhetsfrågor och har tidigare jobbat som vd för organisationen 2050 med Hagainitiativet och som talesperson för Gröna Bilister.

Mattias Goldmann har utsetts till ”Mäktigast i Hållbarhetssverige” och i vd-rollen på tankesmedjan Fores driver han 2030-sekretariatet, som arbetar för 2030-målet om en fossilbränsleoberoende fordonsflotta.

– I Mattias får vi en ny hållbarhetschef med gedigen erfarenhet av hållbarhetsområdet och jag ser fram emot att tillsammans arbeta vidare för att driva hållbarhetsfrågan framåt ytterligare, såväl inom Sweco som hos våra kunder och samhället, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Klimat- och hållbarhetsfrågorna har gått in i en ny fas där omställningen ska förverkligas och här är Sweco med sina många uppdrag i Sverige och globalt helt centrala, säger Mattias Goldmann, tillträdande Chief Sustainability Officer på Sweco.

- Swecos vilja att vara en del av lösningen har imponerat på mig och jag ser mycket fram emot den skillnad vi kan göra för att Sveriges klimatmål och de 17 globala målen för hållbar utveckling uppfylls. 

Mattias Goldmann börjar i sin nya roll den 1 oktober 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.265