23948sdkhjf

Hissmofors kraftsamlar

Redan ett starkt kombinat

I samband med att Östavalls sågverk stängs fokuserar Norrskog på industriverksamheten i Hissmofors. Med stark råvarubas, stora avverkningspotentialer i inlandet, bättre logistikförutsättningar och förädlingsenheter i anslutning till sågverket, är Hissmofors bättre rustat för framtiden. 

Våra medlemmars timmer passar väldigt bra för vidareförädling. Hissmofors är redan idag ett starkt kombinat med sågverk och hyvleri, genom att kraftsamla där ökar vi förutsättningarna för att ännu bättre än idag ta vara på värdet i medlemmarnas sågtimmer, säger Norrskogs vd Olov Söderström.

Att förhandlingarna om en nedläggning av Östavall inleds samma dag som Norrskog och Norra Skogsägarna meddelat att de avser att gå samman förklarar Stig Högberg så här:

Utifrån råvarusituationen finns det inte utrymme för att framåt investera i två sågverk eftersom den tekniska utvecklingen innebär att nya sågverksmaskiner blir mer och mer effektiva.

För att den nya föreningen skall kunna fokusera på att bygga för framtiden offentliggör vi därför detta redan nu, även om en nedläggning inte är planerad att ske förrän tidigast sommaren 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078