23948sdkhjf

Från nödkost till Nobelmiddag

Barkbrödsbagare har fullt upp

En gammal missuppfattning om bark i bröd är att det fortfarande är nödkost, vilket ju självklart är helt fel, skriver Barkbrödsbagarn på sin hemsida.

En historisk återblick visar att under krigsåren åts det mycket bakbröd och att bönderna förr i tiden försökte överleva med hjälp av bark i brödet när skördarna slog fel, och det visste man sällan förrän sent på sommaren.

Men det var en syn då, nu växer antalet barkbrödsbagare i Sverige.

- Barken ska tas på våren, när träden savar. Barkmjölet är nyttigt och innehåller mycket antioxidanter samt zink, calium, magnesium och järn, kommenterar bagaren Anders Hallberg, på hemsidan.

Han nyttjar runt 10 procent av det exklusiva barkmjölet i sina recept och även andra kryddor som enbärsmjöl.

Barkbrödsbagarns barkbröd har serverats på Nobelfesten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203