Kodifiering är ett hett ämne inom Järnvägssverige just nu.
Detta beror på att Trafikverket för närvarande bedriver ett projekt där de satsar på att till T20 kodifiera hela nätverket i Sverige, precis som Norge och många andra länder i övriga Europa gjort.
Det betyder att de kartlägger vilka lastbärare man kan transportera utan hinder på olika relationer i järnvägsnätet i Sverige.
- Det ställer vi oss positiva till, säger Hanna-Lena Sunesson, handläggare specialtransporter på Green Cargo, i ett pressmeddelade från företaget.
Green Cargo beskriver sig själva som specialister på ämnet och menar att de kommer att kunna guida kunden rätt. Och i slutänden är förtjänsten stor. Ökad kvalitet för det internationella trafikutbytet.
Säker transport med garanti gällande storlek, kompatibilitet med vagnen och därigenom lastningssäkring. Och dessutom utan några extra kostnader för specialtransport.
För många kan det vara svårt att sätta fingret på vad som skiljer en traditionell transport från en specialtransport. Det vill säga när det behövs en specialtransport och varför?
Det hela avgörs bland annat av last, vagn och sträcka. Vissa transportsträckor är starkare, större och mer förlåtande än andra.
Timmer lastat på järnvägsvagn, som exempel, transporteras nästan alltid som specialtransport-
Share the article.