23948sdkhjf

Returkartong plockar sin vd från Teknikföretagen

"Ska ta till nästa nivå"

Returkartong, som ägs av skogsindustrin, förpackningstillverkare, dagligvaruleverantörerna och handeln, ansvarar för att ta hand om insamlade pappersförpackningar och se till att de återvinns i så hög grad som möjligt.

I takt med höjda återvinningsmål och ett stort fokus på cirkularitet blir uppdraget att accelerera och vidareutveckla återvinningsprocessen allt viktigare.

Därför anställs Ingrid Näsström som ny vd för Returkartong för att leda arbetet med att utveckla framtidens återvinning av pappersförpackningar.

- Med ett allt större intresse för återvinning och hållbarhet i hela samhället, står Returkartong inför spännande utmaningar. Det kommer att krävas kunskap, affärsmässighet, driv, initiativförmåga och god kommunikativ förmåga för att ta Returkartong till nästa nivå. Med sin erfarenhet och sin personlighet, är Ingrid helt rätt för den här rollen och jag är mycket glad att vi nu kan presentera henne som vår nya vd, säger Göran Holm, styrelseordförande i Returkartong.

Ingrid arbetar idag som vd för Teknikföretagens Branschgrupper som är ett dotterbolag till Teknikföretagen.

- Jag ser verkligen fram emot att få ge mig in i återvinningsbranschen igen och driva återvinningen mot en ännu högre cirkularitet för ett mer hållbart samhälle. Vi måste ligga i framkant och leda utvecklingen för att det återvunna materialet ska hålla den kvalitet som krävs för att kunna bli nya förpackningar och produkter igen.

- Några nyckelfaktorer kommer att vara teknikutveckling, samarbete och nya affärsmodeller. Det är mycket viktigt uppdrag och en spännande tid att få kliva in i bolaget, säger Ingrid Näsström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062