23948sdkhjf

Obos planerar prisvärt i Västervik

Brf Havsglimten blir 16 bostäder i rad- och kedjehusformat på 107 och 120 kvdratmeter, med ett frånpris på 2 095 000 kronor och en beräknad säljstart hösten 2020.

-Vi vill ge fler människor möjlighet till ett kvalitetsboende nära havet, säger projektutvecklare Linus Ståhl.

På området Ekhagen bara några minuter från centrala Västervik växer det fram nya kvarter med nyproduktion, ett stenkast från hav och golfbana. Här har OBOS sedan tidigare ett projekt med äganderätter, Kv Hällmarken med tio villor, och planerar nu för ett kommande projekt med 16 bostadsrätter – Brf Havsglimten.

- Marknaden är god i Västervik, säger Linus Ståhl. Det är en välkänd tätort som har många besökare under sommarhalvåret, men som är lika mysigt året runt.

I Brf Havsglimten bygger OBOS rad- och kedjehus utifrån bostadskonceptet Start Living – industriellt tillverkade trähus, där modulerna görs i fabrik och sätts ihop på byggplatsen.

- Tack vare att Start Living är en så kostnadseffektiv produkt i tillverkningen kan vi också sätta ett bra frånpris på dessa bostäder. Samtidigt är husen estetiskt tilltalande, med detaljer som de flesta skulle kalla snickarglädje och en modern inredning.

Bostäderna på 107 kvm planeras att byggas som radhus och de på 120 kvm som kedjehus. Bostäderna har en öppen planlösning, två badrum – varav ett med tvättstuga – och tre sovrum på övre plan.

- Det som skiljer mellan husen är att den större modellen har ett extra sovrum i entréplan, samt carport eftersom de byggs som kedjehus med carport mellan husen. Men då skiljer det givetvis också lite i prisbilden.

Namnet Brf Havsglimten föll sig helt naturligt för projektet säger Linus:

- Från kvarteret kan man se havet glittra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063