23948sdkhjf

Skogsföryngringsledare får ny utbildning

Under onsdagen gav Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) klartecken för Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS) att starta ny utbildning till Skogsföryngringsledare.

Ansökan har arbetats fram i tajt samarbete med bransch, som har visat stort intresse för satsningen.

– Den svenska skogen är en viktig del i en framtida ekologiskt hållbar ekonomi, med den här utbildningen fyller vi ett behov av utbildad personal hos skogsplantskolorna. Det är en oerhört engagerad och framåtriktad bransch som idag arbetar med högteknologisk och industriell odling som kräver kunskap och noggrann planering, säger Anders Stålhand, trädgårdsmästare och utbildningsledare.

Utbildningen vänder sig till de som har ett intresse för odling eller skogsbruk eller som tidigare varit i kontakt med branschen och vill utveckla din kompetens. Den nya utbildningen är en ettårig semidistansutbildning med platsförlagda träffar. Efter utbildningen kommer den studerande kunna arbeta inom olika yrkesroller på skogsplantskoleodlingar i hela landet.

– I samarbete med branschen kommer detta att vara en unik utbildning som ger den studerande kvalificerade kunskaper och goda möjligheter att få jobb, säger Jennie Larsson, skogsmästare och utbildningsledare.

– Jag är väldigt glad att vi får möjlighet att starta en ny utbildning eftersom jag vet att det finns ett stort behov av utbildade personer från branschen, säger Malin Ljungné, rektor för Biologiska Yrkeshögskolan i Skara.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094