23948sdkhjf

Fredrik Munter tar plats i Jämställdhetsakademien

Fredrik Munter, vd för Mellanskog tar plats i det gröna näringslivets egen Jämställdhetsakademi.

– Som ledamöter i akademin blir de en del av den rörelse som diskuterar, synliggör och agerar för jämställdhet i det omfattande näringsliv som jord och skog utgör med drygt 100 000 sysselsatta.

– För mig handlar det i slutändan om vilket samhälle jag vill att mina barn ska växa upp i, säger Fredrik Munter, Mellanskogs vd.

Händelsen kring skogsmaskintillverkaren Ponsses almanackor med lättklädda kvinnor är tillsammans med ojämställt styrande och ägande exempel som utmanar det gröna näringslivet både vad gäller attraktionskraft, framgång och ökad lönsamhet.

För Fredrik Munter som är vd på Mellanskog har engagemanget i jämställdhetsfrågor ökat de senaste åren och han tackade snabbt ja när han fick frågan om att delta i Jämställdhetsakademin. Det som hände kring almanackorna under hösten tycker han är trist och omodernt. För honom var #metoo-rörelsen en ögonöppnare:

– Vi var inne i en process för att lyfta kunskapen om jämställdhet hos en tidigare arbetsgivare. Jag blev förskräckt när jag förstod vidden av problemet och insåg att jag tidigare varit naivt omedveten. För mig handlar det i slutändan om vilket samhälle jag vill att mina barn ska växa upp i.

Numera består därför jänställdhetsakademin av 10 kvinnor och 9 män. Ungefär hälften av ledamöterna är profiler inom ledarskap och jämställdhet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062