23948sdkhjf

SLU utbildar i grönt företagande

Nytt ämnesområde blir viktigt för landsbygden

SLU rustar för framtiden och skapar ett nytt och viktigt ämnesområde, företagsledning. Det nya ämnesområdet finns på institutionen för arbetsvetenskap, ekonomi och miljöpsykologi vid SLU i Alnarp.

Läs också: Gotländska almar ska inventeras

För att livsmedelsbranschen och andra delar av den gröna sektorn ska kunna växa, med tillgång till råvaror och tjänster producerade i Sverige, krävs konkurrenskraftiga och ekonomiskt lönsamma företag. Det kräver i sin tur kompetenta företagsledare.

– Genom att skapa det nya ämnesområdet Företagsledning stärker SLU utbildning och forskning inom hållbar produktion. Satsningen är i linje med fakultetens strategi där produktionssystem för företagande och konsumtion är ett av två prioriterade teman, säger Håkan Schroeder, dekan vid fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap.

Hans Ramel, företagare och innehavare av Övedsklosters fideikomiss, ser SLU:s satsning som positiv för hela branschen.

- Företagsledning är något vi behöver bli bättre på och kunskaper kring detta kommer definitivt att efterfrågas på framtidens arbetsmarknad. I konkurrensen om den bästa arbetskraften gäller det att vara, eller att anställa, en god företagsledare och på så sätt vara en attraktiv arbetsgivare, säger Hans Ramel.

Institutionens prefekt, Christina Lunner Kolstrup ser fram emot de nya möjligheter som uppstår genom det nya ämnesområdet.

– Vår verksamhet kommer att ha stor betydelse för samhället och för dagens företag inom den gröna näringen. Företagen har stort behov av att utveckla ett helhetsperspektiv på företagande och hållbarhet. Dessutom bygger konkurrenskraft på hur effektivt vårt lärande är, både i företagen och i kunskapssystemet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078