23948sdkhjf

Holmen samarbetar tajt med skolor

Förbereder unga för en industrikarriär

Samarbetet med gymnasie- och yrkeshögskolor ger inte bara Bravikens pappersbruk möjlighet att hitta framtida medarbetare, eleverna får också chans att testa om de trivs bland pappersmaskiner och raffinörer.

Bravikens pappersbruk, som är en del av Holmen Paper, samarbetar sedan flera år tillbaka med olika gymnasie- och yrkeshögskolor inom ramen för Teknikcollege.

Teknikcollege är en samverkansplattform med två funktioner – dels sätter man en kvalitetsstämpel på tekniska utbildningar, dels förser man industrin med framtida medarbetare. Bravikens pappersbruk tar till exempel emot studiebesök, praktikanter och sommarjobbare från de skolor som anslutit sig till Teknikcollege och nyligen vann pappersbruket Teknikcolleges stora samverkanspris.

– Jag ser det som ett kvitto på att både lärare och elever uppskattar vårt engagemang. För oss är det här ett sätt att locka unga både till industrin och till Holmen, säger Helena Rasmusson, HR-chef i Braviken.

Här, bland pappersmaskiner och raffinörer, har Alexander Ercin och Daifallah Al-Azawi precis tillbringat fyra veckors praktik. De går båda andra året på elprogrammet på Bråvallagymnasiet.

– Det har varit väldigt intressant att lära sig om tillverkningsprocessen. Från det att veden levereras till bruket till att det färdiga pappret skeppas till kund. Jag har också lärt mig mycket praktiskt, allt från att byta givare på pappersmaskinen till att arbeta med robotar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125