23948sdkhjf

Han blir Chief Commercial Officer på Einride

Jonas Hernlund blir Chief Commercial Officer på Einride. Han kommer senast kommer från en roll som Nordeuropachef för Googles investerar- och startup-verksamhet och har även tidigare varit affärsutvecklingschef på PostNord. Hans uppdrag blir att accelerera kommersialiseringsprocessen och leverera på företagets kommersiella agenda.

Jonas Hernlund tillträder sin roll på Einride den 30:e mars där han kommer leda företagets affärsutvecklings- och försäljningsenhet. Med sig har han en gedigen bakgrund kring hur man bygger och skalar den kommersiella verksamheten i snabbväxande teknikbolag. Under sin tid på Google så var Jonas med och byggde upp verksamheter som omsatte hundratals miljoner. Senast så drog han igång Googles investerar- och startup-verksamhet i norra Europa som innebar att han startade en accelerator för lovande teknikbolag samt byggde relationer med både riskkapitalfirmor och private equity-bolag i regionen.

Läs också: Einride växer

Innan Google så var Jonas Hernlund med och utvecklade en eCommerce plattform. Han har även varit strategikonsult hos både Deloitte och Accenture samt varit affärsutvecklingschef på PostNord.

Läs också: Utvecklar förarlösa timmerbilar

- Att driva efterfrågan på hållbara transporter, utveckla vårt värdeerbjudande och generera nya affärer är extremt viktiga fokusområden för Einride. Det känns därför toppen att kunna välkomna Jonas till teamet. Han har helt rätt profil och bakgrund för att leverera på vår kommersiella agenda. Jonas är en erfaren ledare med en bakgrund inom både tech och logistik och har praktisk erfarenhet av att bygga och skala den kommersiella verksamheten i den här typen av bolag, säger Robert Falck, grundare och vd för Einride.

- Vår generations största utmaning är att lösa klimatkrisen. Einride har helt rätt förutsättningar för att sig an den utmaningen och samtidigt bygga en framgångsrik affär: rätt ambitionsnivå, ett fantastiskt team och en briljant lösning. Det känns otroligt spännande att få komma in på Einride i det här läget och få hjälpa transportintensiva företag runt om i världen att införa en kostnadseffektiv, säker och hållbar lösning för lastbilstransporter som har potentialen att minska koldioxidutsläppen med upp till 90 procent, säger Jonas Hernlund, ny Chief Commercial Officer på Einride.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109