23948sdkhjf

Historisk röstning om skogsägarnas framtid

På fredag den 7 februari röstar Norrskogs och Norra skogsägarnas medlemmar om styrelsernas gemensamma förslag om att 28 000 skogsföretagare ska gå samman.

Den nya föreningen, Norra Skog beräknas omsätta fyra miljarder kronor och ha en virkesfångst på 3 miljoner m3fub.

Läs också: Strid om Östavalls stängning

- Jag föreslår våra medlemmar att tillsammans med Norrskog bilda Sveriges näst största skogsägarförening och det grundar sig i innehållet i vår ändamålsparagraf. Vi kommer bli en självklar aktör på den svenska virkesmarknaden. Fredagens omröstning känns därför både högtidlig och avgörande för mig som skogsägare, säger Torgny Hardselius, ordförande Norra Skogsägarna.

Läs också: Norrskog stänger i Östavall

Skogsägarrörelsen är en kooperationsform som innebär att en stor del av vinsten går tillbaka till medlemmarna. Unikt för kooperationer är även att de är demokratiska verksamheter vilket innebär att alla medlemmar har varsin röst. Vid fredagens extrastämma kommer dessa röster, via utvalda ombud, bilda Sveriges näst största skogsägarförening.

- Under hösten har vi spenderat många timmar i olika forum för att både lyssna in tankegångarna och ge information om sammanslagningens fördelar så att våra ägare har bra underlag för att fatta beslut. Våra medlemmar är kloka människor med sikte på vad som är mest gynnsamt för dagens och morgondagens skogsägare, säger Maria Broman, vice ordförande Norra Skogsägarna.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.22