23948sdkhjf

Södra: Markägare kan få vänta på planerad avverkning

De senaste månadernas väderlek har påverkat skotningsförhållanden och avverkningstakten i skogen på vissa håll. Det framgår av ett pressmeddelande från Södra.

– I vissa geografier med dåliga förhållanden har vi nu börjat begränsa avverkningen. God planering, högt industrilager och balanserat bilvägslager har dock gjort att virkesleveranserna till industrierna har gått enligt plan och är fortsatt stabila, säger Sofia Petersson, virkeschef Södra Skog och fortsätter:

– Under höst- och vinterperioden har det ställts stora krav på vår logistikplanering. Samtidigt som vi prioriterar granbarkborreområden måste vi även ta hänsyn till bärigheten i markerna för att undvika körskador. Våra entreprenörer gör just nu ett stort jobb i skogen och med vår markskoningsgaranti. I den mån vi kan så väljer vi trakter som ligger nära större bilvägnät för att minimera körning på skogsbilvägarna. Det kräver mycket planering och kommunikation för alla inblandade så länge dessa väderförhållanden håller i sig. Vi ber om överseende med att man som markägare kan få vänta på en planerad avverkning, säger Sofia Petersson.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109