23948sdkhjf

De vann Quality Innovation Award

Genom samverkan med BLB och Stora Enso har NorDan utvecklat en teknik för 3D-utskrift av karmar till runda fönster i biokomposit. Dessa fönster är CE-märkta, miljödeklarerade och lanserade till försäljning på den skandinaviska marknaden.

Bland fem utvalda verksamheter mottog NorDan måndagen den 3 februari priset för årets Quality Innovation Award under en gala i Näringslivets hus i Stockholm.

Läs också: Dansk hållbarhetschef i Stora Enso

Efter den inledande tillämpningen väntar 3D-produktion även av dörrar och andra typer av komponenter i hållbara moderna material.

Läs också: Stora Enso investerar i mer CLT

VD för NorDan AB, Dag Kroslid, betonar särskilt samarbetet med BLB och Stora Enso som avgörande för den prestigefulla utmärkelsen:

– Den moderna industrin är global i sin karaktär och om vi ska vara konkurrenskraftiga och innovativa, är vi beroende av att söka samarbete med andra ledande aktörer. Tillsammans har vi gjort mer än att visa att additiv produktion av fönster kan realiseras. Produkten uppfyller våra strängaste kvalitetskrav och öppnar helt nya möjligheter inom innovativ fönster- och dörrproduktion.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.234