23948sdkhjf

Ny skogsägarförening bildas

Fusion mellan Norra Skogsägarna och Norrskog
Fredagen den 7 februari tog 28 000 skogsföretagare beslut om att gå samman i den nya ekonomiska föreningen Norra Skog. Det var två mycket eniga extrastämmor som med eftertryck sa Ja, till förslaget att genomföra fusionen mellan Norra Skogsägarna och Norrskog.

Vid omröstningen utsågs även Norra Skogs intermistiska styrelse som är tolv personer stark plus arbetstagarrepresentanter. De stämmovalda ledamöterna är boende på olika håll inom det nya verksamhetsområdet och kommer kunna tillföra den expansiva föreningen en bred kompetens:

Lars-Erik Aaro, Luleå
Torgny Hardselius, ordförande, Piteå
Maria Sandström, Piteå
Oscar Sjölund, Malå
Maria Broman, Skellefteå
Karin Sandberg, Skellefteå
Stig Högberg, vice ordförande, Timrå
Bengt Berglund, Härnösand
Anders Johnsson, Sundsvall
Charlotta Kristow, Ånge
Marie Simonsson, Strömsund
Hilda Runsten, Stockholm

- Det har varit väl genomarbetade förslag som lagts fram till extrastämmorna. Och den stora samstämmigheten bekräftat det vi känt när vi varit runt i vårt verksamhetsområde och berättat om fusionsförslaget. Det ger oss råg i ryggen att arbeta vidare med att skapa den nya föreningen, säger Stig Högberg, nyvald vice ordförande för Norra Skog.

Med en areal som täcker mer än halva Sveriges yta och med en omsättning på fyra miljarder kronor blir Norra Skog en kraft att räkna med, enligt den nyvalde ordföranden för Norra Skog, Torgny Hardselius.

- Äntligen, nu blir vi en stark faktor som kommer att vara med och sätta spelreglerna på virkesmarknaden. Skogsägarrörelsen har alltid haft som mål att vara prisbildande och nu när vi, 28 000 enskilda skogsföretagare, valt att stå tillsammans blir det svårt att runda oss, säger han med stor entusiasm.Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063