23948sdkhjf

Årets första programrådsmöte för nationella skogsprogrammet

Enligt ett pressmeddelande från Regeringskansliet har årets första programrådsmöte för det nationella skogsprogrammet hållits.

Det hölls den 5 februari med fokus på att diskutera och förankra innehållet i Skogsprogrammets fyra kunskapsseminarier som kommer att hållas under första halvåret 2020.

Programrådet är rådgivande grupp till landsbygdsministern i frågor som tas upp inom skogsprogrammet.

Landsbygdsminister Jennie Nilsson inledde och tackade för programrådets tidigare inspel till kunskapsseminarierna, som nu ska genomföras på olika platser runt om i landet. Syftet med seminarierna är att ha en konstruktiv dialog för att utveckla Skogsprogrammet mot en växande bioekonomi.

Seminarierna kommer att belysa olika perspektiv och målet är att öka kunskapen och så långt möjligt komma fram till lösningsorienterade förslag. Förslag som ska kan ligga till grund för en framåtsyftande skogspolitik och utgöra underlag till kommande handlingsplan inom skogsprogrammet.

– Jag kommer själv att delta vid seminarier och ser fram emot spännande diskussioner tillsammans med skogens alla intressenter, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Källa: Regeringskansliet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078