23948sdkhjf

Årets vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris

Grand Travel Awards Hållbarhetspris går till det företag som bäst levandegör svensk ekoturism. Det har delats ut sedan 2001 och är, enligt Naturismföretagen, den mest prestigefyllda utmärkelsen för svenska natur- och ekoturismföretag. Årets pris delades ut på den årliga galan den 13 februari på Grand Hôtel i Stockholm av Naturismföretagen.

-Treehotel är utan tvekan en av Sveriges globala ikoner som vilar på ekoturistiska principer och där hållbarheten sedan starten varit en röd tråd. Verksamheten är djupt involverad i det lokala samhället Harads där föreningsliv och lokalbefolkningens livsstil är en del av aktivitetsutbudet. Maten som serveras har sin grund i lokala traditioner med råvarorna som huvudsakligen kommer från lokala producenter. Företaget är också ekonomiskt hållbart med en växande omsättning och bra lönsamhet under de senaste fem åren, äger Joakim Hermanson, generalsekreterare på Naturturismföretagen.

Han fortsätter:

-Det är med stor glädje vi delar ut årets ekoturismpris till Treehotel, en av svensk ekoturisms internationella ikoner. Treehotel visar att hållbar och kreativ besöksnäring på svensk landsbygd kan bli en unik internationell reseanledning.

Kent Lindvall som tog emot priset på Grand Hôtel i Stockholm säger med stolthet och glädje i rösten:

- Det känns otroligt stort och är ett erkännande, att vi jobbat på bra sedan starten 2010. Hållbarhet har alltid varit ett av våra viktigast värdeord. Vi känner oss stolta och inspirerade att fortsätta arbetet i den riktningen. Det har en stor betydelse, att vi nationellt blir bekräftade i vårt arbete med socialt-, ekonomiskt- och klimatmässig hållbarhet. Priset förpliktar också att fortsätta vårt arbete med hållbarhet, som är en ständig process i utvecklingen av Treehotel. Utmärkelsen har stor betydelse då den ger oss en kvalitetsstämpel. Många av våra gäster väljer besöksmål just utifrån det kriteriet.

Naturismföretagens motivering:
"Att bekvämt övernatta uppe i de höga tallarna och blicka ut över den fantastiska norrbottniska naturen är en oförglömlig upplevelse för alla besökare. Den unika upplevelsen i kombination med att verksamheten drivs på naturens villkor med minsta möjliga miljöavtryck gör Treehotel till en värdig vinnare av årets Grand Travel Award Ekoturismpris."
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079