23948sdkhjf

Utbildning i jämställdhet i skogsbranschen

Sedan hösten 2019 erbjuder Sveaskog sina entreprenörer en webbutbildning i jämställdhet, mångfald och inkludering.

En av Sveaskogs entreprenörer, Artic Skogstjänst i Älvsbyn, var en av de första att genomföra webbutbildningen.

Åke Backman är vd på företaget som anlitas av Sveaskog som skogsvårdsentreprenör inom främst plantering och röjning. Han genomförde utbildningen tillsammans med två av sina medarbetare, som ursprungligen kommer från Ukraina men som numera är bosatta i Älvsbyn.

– Jag tycker att det var en bra utbildning som väckte intresse och har skapat eftertanke både för mig och mina anställda. Vi har förstås olika bakgrund och kulturerna skiljer sig åt, men jag upplever att vi alla tre fick oss en tankeställare. Att locka anställda till vår bransch är en utmaning numera, det är väldigt tuff konkurrens både med andra branscher och andra länder, säger Åke Backman.

Han fortsätter:

– Vårt samarbete med Sveaskog fungerar mycket bra och det är positivt att vi kan få stöd och inspiration på det här sättet.

På Alfta Skogstekniska utbildningar, som gör avverkningsuppdrag åt Sveaskog i södra Norrland, har både elever och personal gått utbildningen i jämställdhet, mångfald och inkludering.

– Sveaskogs utbildning lanserades i samband med debatten om lättklädda kvinnor i en kalender för en skogsmaskintillverkare, så det var naturligt att prioritera att alla skulle gå den, säger Joakim Söderberg som är utbildningsledare och nyligen tagit över företaget.

Källa: Sveaskog

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082