23948sdkhjf

Stora Enso-chefen får ansvaret för Wallenbergpriset

Mikael Hannus blir vetenskaplig sekreterare

Mikael Hannus har utsetts till ny vetenskaplig sekreterare i Marcus Wallenbergs Stiftelse för främjande av skogsindustriell vetenskaplig forskning, med ansvar för Marcus Wallenbergpriset. Mikael Hannus är Innovationschef på Stora Enso i Stockholm.

Styrelsen för Marcus Wallenbergstiftelsen har samtidigt utsett professor Annika Nordin till ledamot i stiftelsens styrelse. Hon är professor i skoglig ekofysiologi, Sveriges lantbruksuniversitet, SLU i Umeå.

– Utnämningarna av Mikael Hannus och Annika Nordin kommer att ytterligare stärka stiftelsens arbete med att belöna framstående prestationer inom vetenskapsområden med betydelse för skogsbruk och skogsindustri och därmed bidra till en hållbar utveckling av cirkulär bioekonomi, säger ordförande Marcus Wallenberg.

Mikael Hannus efterträder professor Kaj Rosén, som går i pension efter sju år som vetenskaplig sekreterare i stiftelsen.

– Kaj Rosén har under sin tid utvecklat en process som ytterligare höjt den vetenskapliga kvaliteten på nomineringarna till Marcus Wallenbergpriset. Han har också banat väg för en mer internationell process i valet av pristagare, säger Marcus Wallenberg.

Ett trettiotal unga forskare från olika delar av världen brukar bjudas till både ceremonin och ett vetenskapligt symposium i samband med utdelningen av Marcus Wallenbergpriset.

– Kaj Rosén har bidragit till att programmet för de unga forskarna har blivit en mötesplats för både nya kontakter och nya insikter, säger Marcus Wallenberg.

Mikael Hannus är sedan flera år även ledamot i den jury som utser NTT Woodnet:s och Woodeye:s pris Träteknologipriset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094