23948sdkhjf

Maria Bergön tar sig an uppgiften att leda Trivselhus under rekryteringsprocessen av en ny vd

Trivselhus vd, Mikael Olsson, har meddelat styrelsen att han lämnar sitt uppdrag på grund av hälsoskäl. Maria Bergön tillträder som tillförordnad vd och styrelsen kommer att initiera rekrytering av en ny vd.

– Att leda Trivselhus har varit fantastiskt roligt. En härlig och mycket kunnig organisation, med ett stort engagemang. Vi har under de senaste åren satsat mycket på att stärka den långsiktiga konkurrenskraften, bland annat genom ökad produktivitet, ompositionering av våra varumärken, och utveckling av nya husmodeller. Vi har sett över kostnader och rutiner, vunnit kvalitetspris och inte minst påbörjat företagets genom tiderna största investering av volymproduktion för bostäder. På grund av hälsoskäl måste jag ta det lugnare under en längre period och väljer därför att lämna min anställning, säger Mikael Olsson, vd på Trivselhus, i ett pressmeddelande.

Styrelseordförande Peter Karlsson leder arbetet med att rekrytera en efterträdare till Mikael Olsson.

– Mikael började som vd på Trivselhus i augusti 2018 och har under denna tid visat på ett stort driv och engagemang samt lagt grunden för en volymproduktion av bostäder. Jag vill passa på att tacka Mikael för hans fina arbete med att transformera Trivselhus, säger Peter Karlsson, styrelseordförande i Trivselhus.

Mikael Olsson slutar på Trivselhus till sommaren 2020 och kommer därefter fortsätta bidra till Trivselhus utveckling i rollen som senior rådgivare till styrelsen. Under rekryteringsprocessen av en ny vd för Trivselhus tillträder Maria Bergön, som i dag arbetar som affärsområdescontroller på Södra Wood, som tillförordnad vd.

– Jag är väldigt glad att Maria Bergön tar sig an uppgiften att leda Trivselhus under rekryteringsprocessen av en ny vd. Det är viktigt att fortsätta att utveckla Trivselhus utan att förlora tempo och kraft i besluten, säger Peter Karlsson.

Maria Bergön kommer att kombinera uppdraget som affärsområdescontroller för Södra Wood med rollen som tillförordnad vd.

– Trivselhus är inne i en spännande utveckling med mycket nytänkande och framtidsfokus. Jag ser fram emot att fortsätta på den bana som Mikael och ledningen för Trivselhus har stakat ut, säger Maria Bergön.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078