23948sdkhjf

Holmen Skog tagit fram en karttjänst som visar skadad skog

Nu släpps karttjänsten på webben så att alla markägare inom området själva kan kontrollera sin skog
För att bekämpa granbarkborren har Holmen Skog tagit fram en karttjänst som visar skadad skog. Sedan tidigare kan de som gör virkesaffärer med Holmen i Götaland och sydöstra Svealand beställa en karta över sina fastigheter. Nu släpps karttjänsten på webben så att alla markägare inom området själva kan kontrollera sin skog.

– Granbarkborren berör många av landets skogsägare och i förlängningen hela Sverige. Nu kraftsamlar branschen och vi på Holmen vill bidra! Vi har utvecklat den här tekniken och det känns naturligt att erbjuda alla markägare möjligheten att titta på sin egen skog. Hade vi haft data för att visa Sveriges alla skogsområden som är berörda av granbarkborren så hade vi gjort det. Det är bara tillsammans som vi kan rädda granskogen, säger Daniel Stridsman, köpchef Götaland, Holmen Skog, i ett pressmeddelande.

Kartan är framtagen med hjälp av artificiell intelligens och satellitbilder tagna fram till mitten av september 2019. Det betyder att skador som uppstått på grund av att granbarkborren svärmat från mitten av augusti och senare inte alltid syns.

Karttjänsten nås via Holmen Skogs webb . Där finns även mer exakt information om vilka områden kartan omfattar:

Källa: Holmen

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095