23948sdkhjf

SLU medarrangör till SciFest i år

SciFest är en av de största vetenskapsfestivalerna i Sverige och arrangeras i Uppsala. Festivalen erbjuder ett brett utbud av workshops, shower, tävlingar, forskarträffar och föredrag och vänder sig främst till barn och ungdomar.

SLU har varit med som utställare 2018 och 2019 och i år tar universitetet klivet fram som medarrangör tillsammans med Uppsala universitet.

Läs också: SLU i topp tre i universitetsrankning

– Vi har mycket samarbete med Uppsala universitet så det var ett självklart beslut att ta steget och fullt ut dela ansvaret för SciFest. Vi vill bidra med kunskap inom våra vetenskapliga områden. De berör det levande i samhället och har ofta en direkt påverkan på oss som människor. Det väcker nyfikenhet, säger Maria Knutson Wedel, rektor SLU, i ett pressmeddelande.

Läs också: Älgar kartläggs i nytt projekt

I år kommer SLU:s utbud att bland annat handla om romantik hos växter, hur barnhälsa och stadsplanering hänger ihop och om hur fosterutvecklingen hos människor och djur är lika men ändå olika.

Festivalens två första två dagar, 5-6 mars, är vikta för inbokade mellanstadie-, högstadie- och gymnasieklasser. Den 7 mars är öppen för allmänheten.

Källa: SLU

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.097