23948sdkhjf

Sveaskog avyttrar 10 400 hektar

"En eftertraktad tillgång"

Sveaskog säljer totalt 10 400 hektar fördelat på drygt 20 skogsfastigheter runt om i Sverige.

Totalt försäljningsvärde beräknas uppgå till cirka 136 miljoner kronor. Avyttringen ingår i Sveaskogs markförsäljningsprogram.

– Skog är verkligen en eftertraktad tillgång. I grunden finns värdet som råvara för timmer och massaved och till det adderas värdet som förnybar råvaruresurs för omställning till ett fossilfritt samhälle, säger Sören Åhlund, fastighetsansvarig på Sveaskog.

Fastighetsbeståndet som nu avyttras består av 22 skogsfastigheter samt en lantbruksfastighet. Objekten finns över hela landet, från Katrineholm i syd till Kiruna i norr. Tyngdpunkten av markförsäljningen ligger i Norrland, men objekt finns även till försäljning i Stockholms län.

Ett av objekten i Stockholm är fastighet Sika 4:23 i Björkboda, Norrtälje. Det är en skogsegendom som även ingår i kommunens översiktsplan för etablering av industriverksamhet. Egendomen är välarronderad i ett skifte med gräns mot väg och starkströmsledning i direkt anslutning. Skogsbestånden domineras av tall och gran med lövinslag.

IYtterligare ett annat objekt är Tjärnheden 2:1 i Skatträsk, Arvidsjaur. En sammanhängande skogsegendom på cirka 180 hektar med sjöar. Skogen består till stor del av tall. Den produktiva skogsmarken är cirka 96 hektar med ett virkesförråd på cirka 10 600 skogskubikmeter.

Flertalet av de objekt som nu avyttras har en årlig organiskt tillväxt på minst 4 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079