23948sdkhjf

Ponsse firar 50 år

En av de stora idag

Familjeföretaget föddes ur maskinentreprenören Einari Vidgréns dröm i en liten verkstad på den Finländska landsbygden.

I dag är Ponsse verksamt i nära 40 länder. På 50 år har företaget vuxit till en av världens största tillverkare av skogsmaskiner med inriktning på den miljövänliga kortvirkesmetoden – CTL (”Cut to lenght”).

-- Ponsse har vuxit och utvecklats framförallt tack vare sina kunder, intressenter och sin personal, skriver företaget i ett pressmeddelande. Våra kunder har genom sin rättframma feedback visat riktningen för vår produktutveckling från start. Dessutom har skogsbolagens och sågverkens höga kvalitets-, miljö- och effektivitetskrav tydliggjort riktningen för produktutvecklingen, och utan vår engagerade personals yrkesskicklighet hade utvecklingen inte varit möjligt, berättar Juha Vidgrén, ordförande i Ponsses styrelse.

-- Inom den krävande avverkningsbranschen är långsiktighet och gott samarbete ett måste. För att citera bolagets grundare Einari Vidgrén ” Ensam skulle ingen ha klarat av detta. Du behöver omge dig av bra människor”. Vi jobbar enligt samma anda även i dag, säger Juha Vidgrén.

Jubileumsåret firar Ponsse tillsammans med kunderna

Den omfattande jubileumsturnén startade med en Roadshow trailer i spetsen från Finland. Efter Finland går jubileumsturnén Together genom Europa och fortsätter till Nord- och Sydamerika, Asien och Australien med besök i totalt 30 länder och 110 orter. Turnén avslutas i början av september på FinnMETKO-mässan i Jämsä, Finland. Under maskindemon visas de senaste produktmodellerna, skördaren PONSSE Cobra och skotaren PONSSE Bison Active Frame samt flaggskeppet PONSSE Scorpion. Till de öppna demodagarna är alla yrkesverksamma inom skogsbranschen liksom andra intresserade välkomna!

Hemmastadd i skogarna runtom i världen

Hörnstenarna i Ponsses historia har alltsedan 1970-talet varit kontinuerliga investeringar och utvecklingsarbete. Detta har skapat förutsättningar för förbättrad konkurrenskraft. Under de senaste två åren har Ponsse skapat fler än 200 arbetstillfällen och investerat 145 miljoner euro i service, produktutveckling och produktion. Alla Ponsse-skogsmaskiner tillverkas fortfarande i bolagets hemtrakter i byn Vieremä i Norra Savolax där den fyra hektar stora skogsmaskinfabriken representerar den modernaste produktionstekniken i världen. I Vieremä tillverkades i fjol 15 000 stycken Ponsse-skogsmaskiner.

Idag har Ponsse fler än 1 800 anställda i tio olika länder. Utöver moderbolaget består koncernen av dotterbolag i Sverige, Norge, Frankrike, Ryssland, Storbritannien, Irland, USA, Kina, Uruguay och Brasilien samt Epec Oy i Finland, tillverkare av maskinstyrningssystem i Seinäjoki. I nätverket av återförsäljare ingår 35 Ponsse-återförsäljare.

Ponsse i Sverige

Det svenska huvudkontoret är beläget utanför Surahammar i Västmanland. Ponsse AB grundades 1994 och har idag närmare 60 stycken anställda plus en säljare i Danmark. Tillsammans med sex egna verkstäder och drygt 20 servicelämnare, spridda land och rike runt, satsar Ponsse AB på att erbjuda branschens i särklass bästa försäljning och service av skogsmaskiner.

I februari kommer Road Showen till Umeå och kommer att totalt göra tre stopp i Sverige, två i Norge och ett i Danmark. Mer information om evenemangen hittar du på www.ponsse.com/ponsse50

Tidtabell för Ponsses Road Show

Nordmaling 21 februari

Steinkjer, Norge 28 februari

Sandefjord, Norge 6 mars

Surahammar 13 mars

Värnamo-området 20 mars

Engesvang, Danmark 27 mars

Nu på fredag den 13 mars har Ponsse  öppet hus då Road Showen gästar huvudkontoret i Surahammar. Sex maskiner är på plats som kör demo, provkörning av företagets Active Crane-system, tävling och provkörning av senaste simulatorn, bra erbjudanden på begagnade maskiner utlovas, reservdelar och Ponsse Collection, lunch och fika. Alla intresserade är välkomna att fira med klockan 10-14!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093