23948sdkhjf

Emil Hansson klar för Timbersports World Trophy 2020

Den unge talangen från Mora är en av Sveriges mest lovande atleter i Timbersports.

Emil är sedan 2017 nordisk rookiemästare och tog bronsmedalj vid Rookie-VM 2019.

Med flera stora framgångar inom sporten har 18-åringen nu blivit inbjuden att tävla bland tolv av världens främsta atleter. World Trophy arrangeras i Wien den 21 maj.

Emil Hansson från Mora i Dalarna ska som en av världens tolv främsta atleter tävla i mästerskapet Timbersports World Trophy 2020 (före detta Champions Trophy). Det var bland annat vid fjolårets Rookie-VM som Emil imponerade på tävlingsjuryn med en tredjeplats och nu har fått ett av två wildcards till det prestigefyllda mästerskapet.

Emil har länge setts som en talang i svenska sammanhang och är nu även en internationellt erkänd atlet. Under VM i Prag, november 2019, deltog Emil som enda rookie. Då tog laget nytt nordiskt rekord i lag-VM tillsammans med de svenska atleterna Ferry Svan, Calle Svadling, Johannes Eriksson och Pontus Skye.

– Det ska bli kul att få tävla mot världseliten! Jag är fortfarande ung och har möjlighet att vara med och lära mig. Nu blir det fokus på att träna kondition och teknik, säger Emil Hansson från Mora i Dalarna.

Avancerar till PRO-klassen

I flertalet Timbersports-grenar är Emil överlägsen gentemot sina unga konkurrenter. Han har till och med presterat tider som mäter sig med atleter i PRO-klassen, där bland annat Ferry Svan tävlar. Emil innehar Rookie-världsrekordet i grenen Stock Saw, som till och med är bättre än det nordiska rekordet i PRO-klassen. I och med tredjeplatsen i Rookie-VM 2019 och deltagandet i World Trophy lämnar nu Emil Rookie-klassen och kliver därmed upp till PRO-nivå.

– Jag ser verkligen fram emot att gå upp i PRO-klassen och mitt mål är att säkra en plats i det svenska landslaget. Motståndet blir annorlunda och nu måste jag fokusera ännu mer, säger Emil.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063