23948sdkhjf

Holmen vill se fler kvinnor i skogsindustrin

Female Technical Engineer är ett program för kvinnliga ingenjörer som syftar till att fler kvinnor ska arbeta i tekniktunga företag. Holmen går nu in som partnerföretag i programmet.

– Skogsindustrin har av tradition haft övervägande manlig representation. Med fler kvinnor och bättre mångfald av bakgrunder och erfarenheter vill vi skapa en mer dynamisk organisation som tar vara på all tillgänglig kompetens. Genom att samarbeta med Female Technical Engineer hoppas vi kunna bidra till att fler kvinnor söker sig till tekniska utbildningar och samtidigt göra skogsindustrin till en än mer dynamisk och fortsatt lönsam bransch, säger Henrik Sjölund, vd och koncernchef i Holmen.

Deltagarna i programmet läser sitt sista eller näst sista år på en högskole- eller civilingenjörsutbildning. Under programmet erbjuds deltagarna personlig utveckling, inspiration och unika kontakter med partnerföretagen.

Genom bland annat personlig anpassade besök hos partnerföretagen får deltagarna  djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar, samt möjlighet att veta mera om de spännande jobb som finns inom teknik.

– Teknikbranschen har i dag betydligt fler män än kvinnor och könsfördelningen är 80-20 till männens fördel. Vi är övertygade om att ensidig könsfördelning starkt begränsar möjligheterna för en bransch nu och i framtiden. Företag behöver hitta nya vägar för att kunna ta vara på all den potential som finns på arbetsmarknaden. Vi behöver all begåvning, initiativkraft, nytänkande och kompetens som finns, oberoende av kön, för att lösa de utmaningar vi står inför i dag, berättar Eva Fredriksson, en av grundarna av Female technical engineer.

– Det vi, tillsammans med våra partnerföretag, vill åstadkomma är att arbeta för att fler kvinnliga högskoleingenjörer och civilingenjörer ska söka sig till tekniktunga utbildningar och miljöer. Vi behöver fler smarta, kompetenta och drivna kvinnliga medarbetare, fortsätter Eva Fredriksson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078