23948sdkhjf

Cranab fyller 60

Fortsätter satsa på skogsmaskiner och firar med nya produkter.

Tillverkningsföretaget Cranab i Vindeln utanför Umeå firar 60-årsjubileum. Det var 1960 som första steget togs till dagens verksamhet av bröderna Allan och Rune Jonsson. I dag är Cranab en världsledande tillverkare av bland annat kranar och gripare för skogsmaskiner och lastbilar.

Den första kranen levererades i slutet av 1960 till en kund i Hörnsjö och bestod av en rak bom som lyftes av en hydraulcylinder och en kätting som höll timret. 

Under åren har produkterna utvecklats men stommen har alltid varit densamma vilket är en av framgångsfaktorerna till att Cranab har funnits i 60 år.

– Vi har sedan starten satsat på kvalitet, kunskap, utveckling och under åren samlat på oss en enorm erfarenhet genom våra medarbetare. Dessutom har vi trogna kunder och användare över hela världen som tycker om oss och våra produkter, säger Micael Olsson, marknadsansvarig för området On-Road inom Cranab.
Han har arbetat inom företaget i över 30 år.

– Cranabs bas har alltid varit kranar med tillhörande utrustning och det är vårt sikte även för framtiden, berättar Cranabs vd Anders Strömgren.

Under jubileumsåret lanseras ett antal nya produkter, som CT-gripar inom lastbilsprogrammet, konstruerade och optimerade för lastbilskranar. Under 2020 kommer också olika jubileumsaktiviteter att arrangeras, till exempel kundträffar och en familjedag för medarbetare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.188