23948sdkhjf

Skogsindustrin vill se coronakommission

21 tunga näringslivsföreträdare från bland annat skogsbranschen, efterlyser nytänkande och handlingskraft i en debattartikel I DN.

Annica Bresky, vd Stora Enso och Lennart Holm, vd Billerud Korsnäs, har skrivit under en debattartikel i DN där 21 tunga näringslivsföreträdare efterlyser en "coronakommision", som kan komma med nya idéer på hur Sverige ska gå stärkt ur krisen.

"800 000 jobb är allvarligt hotade. Nu krävs mod från det politiska ledarskapet att fatta okonventionella beslut. Vårt budskap handlar inte om ekonomiska konsekvenser i sig. Det handlar om vad som händer med vårt samhälle i stort, på såväl kort som lång sikt, och om vad det i sin tur betyder för oss människor", skriver de 21 debattörerna, och fortsätter: 

"Förutom åtgärder i form av akuta stödpaket behövs en en annan typ av insatser som säkerställer att samhället och näringslivet snabbt kan återgå till ett fungerande tillstånd. Nästa åtgärdspaket måste därför bygga på förståelsen att denna kris är annorlunda än finanskrisen, it-bubblan eller 1990-talskrisen. Det kommer att kräva nytänkande kring vilka åtgärder som sätts in och mod från det politiska ledarskapet att fatta okonventionella beslut."

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078