23948sdkhjf

Afry investerar i Norske skog

Norske Skog investerar 165 miljoner norska kronor i energieffektiva åtgärder vid sin anläggning i Halden, Norge. Afry har tecknat ett kontrakt för detaljerad konstruktion av anläggningen.

Norske skogs saugbrugs paper mill i Halden har skapat en av världens mest energieffektiva processer för produktion av tematisk mekanisk massa som används för papper till magasin. Nu vill de ta företaget ytterligare ett steg mot ännu lägre energiförbrukning, och svenska Afry hjälper till.

– Vi vill skapa en banbrytande låg energiförbrukning i vår fiberproduktion. Saugbrugs kommer att vara riktmärket för industrin och med dessa energimått vill vi också skapa en god total lönsamhet vid fabriken, säger Kjell-Arve Kure, vd för Norske skog saugbrugs.

Afry har redan bidragit till förstudien av de tekniska lösningarna med sin expertis inom energi- och pappersmaskiner och kommer nu att ansvara för tekniska lösningar inom process, mekanisk, el, instrument, byggnad, projekt- och konstruktionshantering under implementeringsfasen.

– Vi är mycket stolta över att vara med och skapa ett av världens mest energieffektiva pappersbruk och ser fram emot att påbörja arbetet omedelbart, säger Jon Julsen, processchef för Afry i Norge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079