23948sdkhjf

Metso plöjer ner i Arizona

Metso har investerat i Mesa reparationsanläggning i Arizona för att optimera säkerhet och utvidga service, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Anläggningen repararerar och utför fälttjänster samtidigt som den stöder Metsos Life Cycle Services-kontrakt.

Mesa har sett en jämn tillväxt sedan öppningen 2015, med 2019 som satt rekord för säkerhetsprestanda, intäkter och lönsamhet. heter det vidare i pressmeddelandet.

För att kunna erbjuda en mer komplett service till kunder på stora ombyggnader, installerade Mesa-anläggningen nyligen en modern avspänningsugn.

Detta kommer att förbättra kvalitetskontrollen och förkorta väntetiderna för våra kunder. Förutom spänningsugnen har Mesa också investerat i annan utrustning för att stödja reparation av gruvskärmar, LIMS (Wet Low Intensity Magnetic Separator) -trummor och babbitslager för kvarnar.

Ett skärmtststativ har nu tillverkats och kommer att vara i drift i slutet av mars. Stativet gör att varje skärm som byggs om på Mesa kan testköras innan den skickas tillbaka ut i fältet, vilket kommer att minska potentialen för problem under installation och start. Utrustning som behövs för att reparera LIMS-trummor installerades också förra året och har sett ett stadigt inflöde av reparationer som kommer från gruvor i Iron Range.

I framtiden avser anläggningen att ytterligare utöka sin portfölj av mervärdestjänster, förbättra produktiviteten och minska driftskostnaderna för sina kunder inom både gruv- och aggregatsektorerna.

 Metso omsatte runt 40 miljarder svenska kronor under 2019. Metso sysselsätter över 15 000 personer i mer än 50 länder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082