23948sdkhjf

Bergs Timber lägger ner ett sågverk

Nedläggningen berör runt 45 anställda.

Bergs Timber kraftsamlar utveckling och investeringar till tre av dagens fyra sågverk.

Företaget har under vintern utfört en strategisk översyn av den svenska sågverksrörelsen för att skapa förutsättningar för långsiktig lönsamhet, framkommmer av ett pressmeddelande.

Mot den bakgrunden har styrelsen för Bergs Timber idag fattat beslutet att omedelbart inleda MBL- förhandlingar om att avveckla Gransjö sågverk. Sågen upphör snarast möjligt och hela verksamheten avvecklas under hösten 2020.

Cirka 45 anställda berörs.

– Vi ser det inte som ekonomiskt realistiskt att fortsätta utveckla våra fyra befintliga sågverk och kommer därför att kraftsamla våra resurser och investeringar till enheterna i Vimmerby, Mörlunda och Orrefors. Härigenom stärks förutsättningarna för långsiktig lönsamhet i den svenska sågverksrörelsen. Tyvärr betyder beslutet att ca 45 av våra medarbetare behöver lämna företaget, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Bergs Timber, i pressmeddelandet.

Avvecklingen av Gransjö kommer att belasta resultatet för det första kvartalet 2020 med cirka 30 miljoner kronor för nedskrivning av anläggningstillgångar och avvecklingskostnader.

Kassaflödet bedöms påverkas positivt med runt 60 miljoner kronor när avvecklingen är genomförd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063